šeštadienis, gruodžio 15

Toliau apie pterodaktilius

Trečiosios rasės pradžioje Žemėn nusileido Išminties Sūnūs, kuriems atėjo metas įsikūnyti kaip žmogiškųjų monadų Ego. Pamatę pirmųjų trečiosios rasės žmonių menkai išvystytas formas, jie atstūmė jas – atmetė “gimusius iš prakaito”: “Jie dar nepasiruošę”. Išminties Sūnūs nepanoro įeiti taip pat ir į pirmuosius gimusius iš kiaušinio. “Mes galime rinktis”. – pasakė Išminties Viešpačiai. Negali atsikratyti įspūdžio, kad tuoj tuoj iš už posūkio išlįs dinozauras arba iš aukštybių nusklęs pterodaktilis. Įsikūnijančios jėgos pasirinko labiausiai pribrendusius vaisius ir atstūmė visus likusius. Kai kurie įėjo į Čhają. Kiti nukreipė tik Kibirkštį, likusieji laukė iki ketvirtosios rasės. Tie,į kuriuos įėjo, laikui bėgant tapo Archatais, tie, kurie tegavo tik kibirkštį, liko be aukštojo pažinimo – kibirkštis degė silpnai. Treti liko “bepročiai”. Jų monados nebuvo pasiruošusios. Jie tapo “siauragalviais”.
Skrenda pterodaktilis virš miško ir garsiai mąsto:
- Na ir pataikiau į laikus... Ikk... Galėjau visgi anksčiau atitirpti... Ikkk.. Maisto, žinoma pilna... Ikkk... Bet jis kažkaip man žagsulį įvaro... Ikk... Galėtų ir nenešioti tų guminių batų... tačiau maždaug iki trečiosios rasės vidurio žmonės, kaip ir gyvūnai, buvo fizinio kūno neturintys eteriniai belyčiai organizmai. Laikui bėgant, per milijonus metų, gyvūnų kūnai vis labiau tankėjo. Gyvūnijos formos taip pat evoliuciobavo ir gausėjo. Nebent ten specialus dainavimas būdavo - toks netikęs, kad visi orkai 50 mylių spindulių išsibėgiodavo, o nazgūlų pterodaktiliai orientaciją prarasdavo ir į stulpus susikuldavo. Na čia jau pterodaktiliai is mezozojaus eros, o ne seselis. O dar pagalvojau, tokio karaliaus pavaldiniu kaip nesaldu būtų būti, bo jei jo giesmės nepatinka, taigi niekam ne tik kad nepasiskųsi, bet dar ir turėsi klausyt rečitalio, mandagiai ploti ir aikčiot, kaip tai yr gražu. Ir net ne vieną kartą!
Prieštvaninių roplių būrį papildė taip vadinami gelmių drakonai ir skraidančios gyvatės. Šie ilgakakliai vandens gyventojai tapo paukščių protėviais. Taip pterodaktilis, plezozauras ir jų giminaičiai gyveno šalia tuometinių žmonių iki pat trečiosios rasės pabaigos.
 
eXTReMe Tracker