penktadienis, gruodžio 28

Sąlygos 2

(5) Antrinės pretenzijos, ypač dėl nuostolių, patirtų ne su pačiu tiekimo objektu, atlyginimo, negalioja. Esant pašaliniams produktams, mūsų atsakomybė apsiriboja perleidimu tų pretenzijų, kurios mums priklauso tiekėjo atžvilgiu, jeigu kalba eina ne apie akivaizdžius trūkumus, kuriuos mes privalėjome pastebėti.

(6) Pagal Civilinio Kodekso §§ 202, 438 3 str., 479 senaties terminas papildomo įvykdymo pretenzijoms, teisei į nutraukimą, sumažinimą ir nuostolių atlyginimą yra dveji metai nuo tiekimo. Pretenzijoms pagal Atsakomybės už produktus įstatymą ir tyčinio žalos padarymo atvejais galioja įstatymuose numatyta senatis.

(7) Garantija neteikiama tais atvejais, kai klientas nepaiso įstatymų nuostatų ar techninių nurodymų.

§ 6 Atsakomybė
(1) Jei materialus trūkumas ar kitoks įsipareigojimų pažeidimas padaro žalą, mes atsakome už tai pagal įstatymus, jeigu ta žala yra padaryta asmeniui arba yra apibrėžta Atsakomybės už produktus įstatyme, arba ji buvo padaryta tyčia ar dėl šiurkštaus aplaidumo.

(2) Jei žala padaryta dėl esminio sutarties įsipareigojimo pažeidimo, mes atsakome tik už tipinę sutartinę žalą.

(3) Antrinės sutartinės ir deliktinės sutarties partnerio pretenzijos negalioja. Ypač mes neatsakome už nuostolius, patirtus ne su pačiu tiekimo objektu, taip pat už negautą pelną ar kitus sutarties partnerio turtinius nuostolius, nebent mes tuos nuostolius padarėme tyčia arba veikėme labai aplaidžiai.

(4) Priešsutartinio įsipareigojimo pažeidimo atveju arba jeigu jau sutarties sudarymo metu egzistavo vykdymo kliūtis, mūsų pakeitimo įsipareigojimas apsiriboja neigiamu interesu.

§ 7 Mokėjimo sąlygos
(1) Mokėjimai atliekami iškart ir be atskaitymų.

(2) Mokėjimai laikomi atliktais tiktai tą dieną, kurią mes be nuostolių galime disponuoti visa sąskaitos suma. Yra galimybė priimti čekius, vekselius, akredityvus ir pan., tačiau jie laikomi tik kaip įvykdymo priemonė. Visus su tuo susijusius procentus, išlaidas ir mokesčius pilna apimtimi sumoka klientas.

(3) Už mokėjimo vėlavimo laikotarpį mes, pasilikdami teisę reguliuoti tolesnius vėlavimo nuostolius, nuo mokėjimo dienos priskaičiuojame vėlavimo procentus, kurių dydis 8  metinių palūkanų viršija tuo metu galiojančią bazinę palūkanų normą. Abi sutarties šalys turi teisę įrodyti didesnius ar mažesnius nuostolius.

(4) Taip pat ir tarpinio atsiskaitymo atveju mes galime naudotis kitomis teisėmis savo nuožiūra ir nepranešdami klientui nutraukti sutarties vykdymą iki mokėjimo gavimo arba, jei du kartus įvyko mokėjimo vėlavimas, nutraukti sutartinius santykius ir reikalauti grąžinti pristatytas prekes. Tolesniam vykdymui gali būti reikalaujama išankstinio mokėjimo.

(5) Neatidavimo teisė gali būti panaudota tik esant neginčijamiems arba teisiškai patvirtintiems priešpriešiniams reikalavimams. Klientas savo pretenzijas gali perleisti kitiems tik su mūsų konkrečiu sutikimu.

§ 8 Nuosavybės teisė
(1) Nuosavybės teisė į visas mūsų pristatytas prekes priklauso mums iki tol, kol klientas apmoka visus, taip pat ateityje iškylančius reikalavimus iš sutartinių santykių, ypač taip pat galimą sąskaitos likutį. Klientas gali prekes, į kurias mes turime nuosavybės teisę, įprasto verslo rėmuose apjungti ar maišyti su prekėmis, kurios mums nepriklauso. Šiuo atveju mes įgyjame bendrą nuosavybę pagal Civilinio Kodekso §§ 947, 948.

(2) Mokėjimo vėlavimo atveju arba esant kitokiam sutartį pažeidžiančiam kliento elgesiui, mes be kita ko turime teisę nepaskirdami papildomo termino nutraukti sutartį ir atsiimti mums nuosavybės teise priklausančias prekes. Kol egzistuoja mūsų nuosavybės teisė į konkrečias nupirktas prekes, jos gali būti parduodamos, įkeičiamos, perduodamos trečiosios šalies nuosavybėn ar kitaip disponuojamos tik gavus iš mūsų rašytinį sutikimą. Esant daliniam ar visiškam mokėjimo įsipareigojimo neįvykdymui, prekės gali būti iš karto ir be teisminių žingsnių atsiimtos, išmontuotos, gali būti nutraukti tolesni tiekimai ir pan. Gali būti reikalaujama atlyginti nuostolius įrodytų išlaidų dydžiu.

(3) Klientas turi teisę įprastuose verslo rėmuose apdirbti ar perdirbti pristatytas prekes. Pagal Civilinio Kodekso § 950, perdirbus pagaminto naujo daikto atveju klientas jokiu būdu neįgyja nuosavybės teisės į prekes, kurių nuosavybė tebepriklauso pardavėjui.

(4) Jeigu mes įgyjame išimtinę nuosavybę į perdirbus pagamintą naują daiktą, bendrosios nuosavybės daliai atitinkamai taikomos pirminės nuosavybės prekėms galiojančios nuostatos. Klientas turi be atlygio saugoti mums ir šiuos daiktus.

(5) Klientas turi teisę tik tada perparduoti pristatytas prekes normaliuose verslo rėmuose, jeigu jis nevėluoja su mokėjimais. Jau tada klientas pilna apimtimi perleidžia jam iš šio perpardavimo savo pirkėjo atžvilgiu priklausančius reikalavimus ar kitas atsiskaitymo pretenzijas.

(6) Mes įsipareigojame kliento pageidavimu leisti naudotis mums priklausančiais garantiniais saugikliais, jei mūsų saugiklių vertė daugiau nei 20  viršija apsaugomus reikalavimus.

§ 9 Kitos nuostatos
(1) Jei sutarties objektas nėra prekės iš aktualios tiekimo programos, sutartis sudaroma tik mūsų parengto užsakymo patvirtinimo pagrindu.

(2) Mūsų parengti planai, brėžiniai ir sąskaitų pavyzdžiai perduodami klientui patikrinti ir patvirtinti. Klientui patvirtinus, brėžiniai tampa įpareigojančiu pagrindu rengiamam sutarties objektui. Vėlesni pakeitimai kliento pageidavimu ar iniciatyva atliekami kliento sąskaita.

(3) Jei viena iš sutarties šalių pageidauja statybų priėmimo, jis turi būti atliktas vėliausiai per 12 darbo dienų. Jeigu priėmimo metu nedalyvauja viena iš sutarties šalių, tai nedalyvaujančiai šaliai nedelsiant išsiunčiamas raštiškas priėmimo protokolas.

Jei pageidaujamas priėmimas, statybos laikomos priimtomis praėjus 12 darbo dienų nuo raštiško pranešimo apie statybų užbaigimą. Jei Jūs jau pradėjote naudotis statybų objektu, priėmimas laikomas įvykusiu praėjus 6 darbo dienoms nuo naudojimo pradžios.

(4) Klientas neturi teisės perduoti konstrukcinių brėžinių tretiesiems asmenims ar padaryti juos jiems prieinamais. Klientas įsipareigoja rūpintis, kad šio įsipareigojimo laikytųsi ir jo pagalbininkai. Įsipareigojimo pažeidimo atveju klientas mums privalo atlyginti nuostolius.

§ 10 Vykdymo vieta ir teismo vieta
Sutarties vykdymo vieta ir teismo vieta yra Berlynas, taip pat ir ieškiniams vekselių ir čekių procese, jei klientas yra prekybininkas. Mes turime teisę pareikšti ieškinį klientui jo teismo vietoje arba tiekimo vietoje.

§ 11 Taikoma teisė
Visiems teisiniams ginčams tarp kliento ir mūsų galioja tik Vokietijos Federacinės Respublikos teisė, netaikant tarptautinės konvencijos dėl pirkimo-pardavimo teisių.
 
eXTReMe Tracker